Sunt un gurmand… Imi place mancarea buna, chiar daca, uneori, nu este atat de sanatoasa… Imi place sa petrec timp in bucatarie si imi place sa vad ca din mainile mele ies mancaruri delicioase. Asa ca m-am gandit sa aduc in fata voastra cateva dovezi ale activitatii mele pe taramul gastronomiei.

duminică, 21 februarie 2010

Sos curry cu piept de pui, cartofi si orez

Interculturalitatea e un fenomen foarte interesant. Eu am decis azi sa experimentez acest fenomen in domeniul gastronomic. Asa ca m-am oprit asupra unui meniu romano-chinezo-indian si ce-o mai fi pe-acolo… Asa ca sosul curry cu piept de pui si orez astepta sa fie gata de preparat.


Pentru asta am purces la treaba. Initial am scos un piept de pui de la congelator, pe care l-am taiat in cubulete (sau cuburi, pentru ca desi incerc mereu sa le tai mai mici, ies mai mari), cubulete pe care apoi le-am asezat (cam neordonat, e adeavarat) intr-un vas de Jena, ca pe o multime de turisti intinsi la soare pe o plaja in Caraibe. De asemenea, am taiat vreo 6-7 cartofi tot in cubulete mici (de asemenea, incercarea mea nu a dat rezultate, cubuletele devenind mai repede cuburi).







Repede am taiat si o ceapa (care din nefericire mi-a dat batai mari de cap, pentru ca plangeam de parca luase Dinamo gol in ultimul minut), apoi am lasat fara imbracaminte o capatana de usturoi. Am tocat cat am putut de marunt ceapa si usturoiul, le-am pus la calit intr-o tigaie cu ceva ulei. Le-am lasat la calit doar vreo 3 minute, dupa care am pus in tigaie si cartofii, sa realizeze o interactiune foarte placuta cu ceapa si usturoiul. Am turnat deasupra lor si niste curry, in masura destul de bogata, numai bine sa le coloreze viata.















Dupa inca vreo 7-8 minute, am considerat ca relatia lor este destul de solida, asa ca am turnat tot ce era in tigaie peste carnita ce asepta cuminte in vasul de Jena. Carnita la parter, sosul cu cartofi la mansarda. Peste ele am turnat apa, aproape cat sa la acopere, am turnat delikat cat sa le dea un gust foarte bun, putin oregano, am mai pus putin curry (imi place mai condimentat si cu o culoare mai portocalie), vreo 4 foi de dafin si le-am trimis direct in fundul cuptorului incalzit la maxim.




















In timp ce cuptorul isi facea treaba, am dat repede o fuga in China, de unde am luat vreo 2 cani de orez. L-am spalat repede si fuga intr-o oala aproape plina cu apa. Orezul a inceput usor usor sa inoate prin oala pana cand a inceput sa se umfle si nu a mai avut loc sa se miste.























Aproape de momentul asta, mi s-a mai facut dor sa mai plang o data, asa ca am mai pus mana pe o ceapa si i-am facut felul (si ea mie, din nou). Am calit-o si sosul l-am turnat peste orezul care scotea aburi ziceai ca e furnal. Am turnat peste orez delikat si din nou curry (pentru ca, asa cum va spuneam, imi place viata mai condimentata si mai colorata).La vreo 30 de minute dupa ce am pus orezul, am stins focul. Tocmai atunci se facea cam o ora de cand ma apucasem si de sosul ce ma astepta sa opresc cuptorul. Am deschis usa la cuptor, am vazut ca era numai bine rumenit, asa ca am luat o decizie grea. Am hotarat sa il deconectez de la sursa de caldura.

Si fiindca foamea nu ne dadea pace, am trecut la cea mai placuta indeletnicire. La imbalotat… Pofta buna!

2 comentarii:

  1. http://vandinspiratie.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere